Elektrische keuring

In vele gevallen heeft men, bij de verkoop van een woning of appartement, naast een EPC ook een electriciteitskeuring nodig.

Voor een electrische keuring kan u daarom ook bij ons terecht, zodat u beiden desgewenst samen kunt laten uitvoeren. Hiervoor werken wij samen met de firma ACEG.

Wji bieden u een kwaliteitsvolle electrische keuring die binnen eenredelijke termijn en aan een scherpe prijs wordt uitgevoerd.

Wanneer is nu zo’n elektrische keuring nodig?
Bij de verkoop van een woning gebouwd voor oktober 1981 (voor invoering AREI) is de verkoper vanaf 1 juli 2008 verplicht om een keuringsattest van de elektrische huishoudelijke installatie voor te leggen. Als de notaris niet beschikt over het attest, mag de verkoop niet plaats vinden. De eigenaar van een woning gebouwd na oktober 1981 beschikt over een attest. Als de verkoper niet meer in het bezit is, moet de eigenaar een nieuw attest aanvragen.

Een keuring is 25 jaar geldig en moet daarna opnieuw worden aangevraagd;

Huizen van voor oktober 1981 die na deze datum hun elektriciteit hebben verzwaard, beschikken meestal over een keuringsattest. Indien de verkoper het verloren heeft, dient hij zich een nieuw aan te vragen.