EPC Herentals

In Herentals, Morkhoven en Noorderwijk kan u bij ons terecht voor een energieprestatiecertificaat (EPC).

Wij leveren een snelle en correcte service, en u kan rekenen op een jarenlange ervaring in energieprestatie en gratis bijkomend advies. En dit alles tegen de scherpste prijs. Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte.

Al onze EPC certificaten worden opgesteld door een bouwkundig Ingenieur. Wij nemen de tijd om uw woning degelijk te inspecteren en zo veel mogelijk gegevens (zie toegelaten bewijsstukken) te verzamelen, zodat u een kwaliteitsvol EPC bekomt.

Wat is de werkwijze die we hanteren voor het opstellen van een EPC (energieprestatiecertificaat)?

stap 1: een afspraak maken

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte en om een afspraak te maken die voor u het beste past. Dit kan zowel ‘s avonds als overdag. Ook in het weekend is mogelijk. We doen ons best om u op korte termijn te bedienen.

stap 2 : inspectie ter plaatse

indien mogelijk dient u tegen de EPC inspectie de plannen (gevels en indeling van de verdiepingen) en documenten ter staving (zie toegelaten bewijsstukken) klaar te leggen. Dit is niet noodzakelijk maar heeft gewoonlijk een positief effect op de score van het EPC.

Bij de inspectie ter plaatse wordt het volume van de woning opgemeten, evenals de afmetingen van de ramen en deuren en wordt de opbouw van het dak en de wanden bepaald (spouw,isolatie,…) Ook wordt er een inventarisatie opgemaakt van de verwarmingsinstallatie, de warmwaterproductie en ventilatietechnieken om een globaal beeld van het energieverbruik van de woning te bekomen. Hierbij wordt het inspectieprotocol gevolgd dat werd opgesteld door het Vlaams energieagentschap (VEA). De inspectietijd voor de nodige opmetingen en vaststellingen bedraagt ca. 0,5 a 2 uur, afhankelijk van de complexiteit van de woning.

stap 3 : opmaken epc attest

De verzamelde gegevens worden verwerkt en berekend met het software-pakket epact. Vervolgens wordt het energiecertificaat (epc) electronisch ingediend bij het vlaams energieagentschap.

stap 4: administratieve afhandeling:

van zodra het EPC attest beschikbaar is ontvangt u de factuur, het EPC certificaat en de door u ter beschikking gestelde documenten.